"Próbálj meg lazítani... Nem győzöm tanítani"
(via » For a ‘racist, apartheid, ethnic cleansing’ State, we certainly do have a lot of arabs living in it) ez a keresztény arabokra is kezd igazzá válni…

Egyik mocsokból (búlvár) a másik mocsokba (politika) fekszik át…

Kvíz: Soroljon fel egyet a palesztin nép uralkodói, költői, regényei, színdarabjai, dialektusai, népitáncai, újságjai, fővárosai, nevezetes történelmi eseményei közül Jasszer Arafat előtt.

(via tudozsido)

Ujgurt sem tudok mondani, ez most akkor számít?

(via valdin262)

Ez az új “Idősebb vagyok, mint Szlovákia”?

(via matetikus)

:D

A London Times elutasította egy a Nobel-díjas Elie Wiesel által jegyzett hirdetés közlését, amely arról szólt, hogy a Hamasz gyerekeket használ élő pajzsként. A közleményt a The Values Network (Értékek hálózata) szponzorálta, amely szervezetet Shmuley Boteach rabbi alapított. Korábban megjelent már számos amerikai újságban, köztük a The New York Times, a Washington Post és a The Wall Street Journal lapjain.


Az elutasításról elsőként a New York Observer tudósított. A London Times indoklása szerint “a hirdetésben kifejtett vélemény túl erős, és nagy hatással lehet a Times olvasók jelentős számú hányadára” idézte az Observer.
A hirdetés bevezetője így szól: “A zsidók már 3500 évvel ezelőtt visszautasították a gyermekáldozatok bemutatását. Most a Hamaszon a sor”. A szöveg múlt hét óta olvasható, egy részlete így szól: “Életemben láttam már zsidó gyerekeket a tűzbe dobni. És most moszlim gyerekeket látok élő pajzsként felhasználni. Mindkét eset a halálkultusz imádóinak cselekedete.”
“Amitől most a legjobban szenvedünk, az nem az arabok és a zsidók közt, vagy Izrael és a palesztinok között folyó harc. Sokkal inkább olyan harc, ami azok között zajlik, akik az életet ünneplik, és akik a halált segítik győzelemre. Harc a civilizáció és a barbarizmus között.
A London Times közleményét értékelve Boteach hozzáteszi: “Elie Wiesel egyike a legtiszteletreméltóbb élő személyiségeknek, Nobel-díjas, aki szembenézett a holokauszttal. Nincs nagyobb szakértője a világon a népirtásnak. Felhívást tett közzé annak érdekében, hogy vége legyen a palesztin gyerekek Hamasz által történő feláldozásának, és megállítsa gyűlöletkeltő alkotmányukat, amely zsidók meggyilkolására szólít fel mindenütt a világon.”

Australian TV Host calls out Hamas and the UN for their hypocrisy in a fantastic rant!

Must watch!

a nyugat dezinformálása

Sgt. O. recounts how his unit entered areas where no civilians were present, apparently having evacuated after receiving constant warnings from the IDF to distance themselves from combat zones. However, in many of the homes the soldiers entered in these areas, they found large stockpiles of weapons and explosives.

The whole neighborhood was a terrorist base

Sgt. O. tells of the profound impact that witnessing Hamas’ indoctrination of the people of Gaza made on him. “It was very difficult to see how in Gaza there is an entire generation being raised on the values ​​of hatred and violence against Israel,” he says.

“In every house we found magazines, newspapers and other media for anti-Israel propaganda,” he recalls of an operation inside a neighborhood of Gaza. “We even found some documents containing plans to conquer Israel to build a Palestinian state over all the land of Israel.”

Still worse than the brainwashing was seeing how Hamas had converted the neighborhood’s civilian buildings into terrorist infrastructure. “The most worrying thing was the inconceivable amount of weaponry they had in their homes,” he says. “We even found explosives in nurseries. The whole neighborhood was practically a terrorist base.”

"A miniszterelnökségnek a várba költöztetése teljesen értelmetlen, felesleges és felháborító pénzpocsékolás egy olyan országban, ahol 100 milliárdot rengeteg más, értelmesebb dologra fel lehetne használni. Annál biztosan értelmesebbekre, mint hogy Orbán Viktor és pereputtya, (illetve haveri köre) nekik „kijáró” pompában élhessék életüket, mérhetetlen rongyrázással. Akik ezt elfogadhatónak tartják, adakozzanak bátran. Csinálják az ő felajánlásaikból az egészet. Orbánnak 2 millió seggnyaló droidja van. Ha mind bead szeretett vezérének 50 ezret, máris megvan a 100 milliárd. Rongyos 50 ezer az egész. Ennyit csak megér nekik, hogy példaképük elégedett sóhajjal nézhessen végre népére a vára ablakaiból? Mi meg többiek várunk tovább! … Hátha egyszer még ez egy normális ország lesz."

The Spread of the Caliphate: The Islamic State (Part 1)

elég ütős lett. Bátor a riporter és a stáb.

a kis bűvész! :)

legjobb arc.
Okosan aláz :D

borcsok:

Plebejus és puritán helyett luxuskormányzás 

via Ténytár

2010-ben a #Fidesz még a plebejus és puritán kormányzás jelszavával kezdte meg a kormányzást, de a ciklus során az olcsóbb állam ígérete megbukott. Aluxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzás eszméje nem igazán jött össze. A ciklus során folyamatosan bővült a kormányzati struktúra, az új kormány pedig 11 miniszterből, 54 államtitkárból és 98 helyettes államtitkárból áll

Egy másik ígéret, a "teljes telefon-, bútor-, gépkocsivásárlás és -csere stop, leállítás a közszférában is elbukott. A Blikk összesítette, hogy a 2010-ben meghirdetett eszközbeszerzési stop ellenére mennyit költöttek a minisztériumok többek között autókra, telefonokra, bútorokra. Összesen 163 milliárdot költöttek 4 év alatt ezekre a minisztériumokban.

Annak ellenére, hogy kiemelt cél volt apparátusának csökkentése, a kezdeti 50 fős létszámot először 94-re emelték, majd 2011 őszére több mint két és félszeresére duzzadt az apparátus létszáma. Ezt követően év végén és 2012 tavaszán is felvettek újabb embereket. 2013-ban májusában összesen 275 főt számoltunk össze, bár korántsem biztos, hogy ez a helyes adat. A hivatal szervezeti és működési szabályzataugyanis pl. 11 helyettes államtitkárral számol, holott tudjuk, hogy számuk mostanra 13-14-re rúg. Ez azt jelenti, hogy három év alatt számuk meghatszorozódott(!).

A mostani ciklusban nyolc államtitkár mellett természetesen a helyettesek száma isemelkedik. Eddig 11 helyettes államtitkár dolgozott a Miniszterelnökségen, a mostani ciklusban már 27 fog dolgozni Lázár János irányításával. A mostani ciklusban a Miniszterelnökség hét minisztériumtól vont el hatásköröket, a hvg.hu számításai szerint Lázár János 2400 milliárd forint felett rendelkezik, ami az idei minisztériumi összkiadások több mint harmada…

A költségstop sem jött össze

Egy másik ígéret, a teljes telefon-, bútor-, gépkocsivásárlás és -csere stop, leállítás a közszférában is elbukott. A Blikk összesítette, hogy a 2010-ben meghirdetett eszközbeszerzési stop ellenére mennyit költöttek a minisztériumok többek közt autókra, telefonokra, bútorokra. Összesen 163 milliárdot költöttek 4 év alatt a minisztériumoknál…

A Blikk szerint minisztériumok a 163 milliárd legnagyobb részét informatikai eszközökre költötték. A kifizetett összegek mintegy 40 százalékát, vagyis 64 milliárdot. De bőven jutott tanácsadásra és utazásra is. Tekintélyes 37 milliárdot fordítottak a minisztériumok gépkocsi vásárlásra is. A tanácsadás, valamint az utazások futottak be a harmadik helyre a listán a maguk 26-26 milliárdjával.

A összeg több mint egyharmadát, 61,5 milliárd forintot a Németh Lászlóné által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak sikerült elköltenie.

Várba költözés és a minisztériumok elköltöztetése a fővárosból…

Politikusok. Tudod, ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből!
Hofi