"Próbálj meg lazítani... Nem győzöm tanítani"

Maffiabiznisz legalizálva… fidesztisztánban

(via Riasztó adatok derültek ki a magyarokról | PORTFOLIO.HU)
Törökök és a mexikóiak mögött

(via Riasztó adatok derültek ki a magyarokról | PORTFOLIO.HU)
Törökök és a mexikóiak mögött

"Azt kérdezem ezektől a vezetőktől, hogyan képesek a NATO 5. cikkelyével takarózva aludni éjszaka, miközben nappal az illiberális demokráciát építik, felkorbácsolják a nacionalizmust, korlátozzák a szabad sajtót, és démonizálják a civil társadalmat" – mondta Nuland, aki szerint két rákbetegség van Kelet-Európában, amely féreklyukakat rág és aláássa a nemzetbiztonságot: visszaesés a demokratizálódásban és a korrupció.

szerintem precíz megállapítás az épülő orbáni rezsimről, a többi csak mellébeszélés

(via Én és a Cégem: A magyarok kapják legdrágábban a mobilinternetet - HVG.hu)
lehúzás…

Rétként és gazdasági épületként szerepel Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában egy tavaly vásárolt tihanyi villa - írja a magyarnarancs.hu

(via Új céget vett Orbán milliárdos barátja - Napi.hu) A simicska-nyerges birodalom egyik új gyengítője…

(via Új céget vett Orbán milliárdos barátja - Napi.hu)
A simicska-nyerges birodalom egyik új gyengítője…

ilyen egy szép háttérszél nélküli karrier Magyarországon :D
Győző előtt is szép nb1es futball karrier állhatott volna ha nem menekül el a csúnya sajtó támadások elől :D

"A miniszterelnökségnek a várba költöztetése teljesen értelmetlen, felesleges és felháborító pénzpocsékolás egy olyan országban, ahol 100 milliárdot rengeteg más, értelmesebb dologra fel lehetne használni. Annál biztosan értelmesebbekre, mint hogy Orbán Viktor és pereputtya, (illetve haveri köre) nekik „kijáró” pompában élhessék életüket, mérhetetlen rongyrázással. Akik ezt elfogadhatónak tartják, adakozzanak bátran. Csinálják az ő felajánlásaikból az egészet. Orbánnak 2 millió seggnyaló droidja van. Ha mind bead szeretett vezérének 50 ezret, máris megvan a 100 milliárd. Rongyos 50 ezer az egész. Ennyit csak megér nekik, hogy példaképük elégedett sóhajjal nézhessen végre népére a vára ablakaiból? Mi meg többiek várunk tovább! … Hátha egyszer még ez egy normális ország lesz."

a kis bűvész! :)

nézzétek!

aszabi:

davidberes:

aszabi:

geritwo:

davidberes:

A közelkeleti probléma/konfliktus megértése 5 percben.

Ez elég konkrét.

és ennek az embernek nemzetközi konfliktusok diplomát adtak? elég szomorú…olyan ez a videó mint egy összeesküvés-elmélet: bonyolult dolgokra akar egyszerű magyarázatot adni, de attól még nem igaz amit állít de az emberek kajálják

Miért ne lenne igaz, amit állít? Azért mert nem az unalomig hangoztatott propagandát szajkózza? Az talán igaz lehet? Ez a vidi tömören foglal össze történelmi tényeket. Az, hogy a végkövetkeztetés neked nem tetszik az már előítélet kérdése.

De itt egy másik vidi, egy palesztin lánytól, vele azért már kevésébé tudna vitatkozni egy megrögzött Izrael ellenes nézeteket valló is (nem csoda, h halálra ítélték, de miért ne tették volna? Ott már csak így állnak hozzá a más véleményt vallókhoz):

https://www.youtube.com/watch?v=YzCAqXrBGtU

Nem arról van szó, hogy mi tetszik nekem és mi nem, nem is vagyok Izrael-ellenes de ez a videó igencsak egyoldalú. Egyetemen se így tanítják nemzetközi tanulmányokon, pedig nem nácik tanítottak elhiheted. Így, hogy tömör akar lenni kihagy fontos dolgokat amikkel máris árnyaltabb képet mutatna az egész. Szerintem ezek csak féligazságok. A másik videót pedig köszi, ez már érdekesebb volt!

Még egy adalék a témához, Seres László kiváló írása a témában:

http://hvg.hu/velemeny.publicisztika/20140718_Seres_Nehogy_mar_a_zsido_nyul_vigye_a_pus

"A zsidó állam nemcsak a Közel-Keleten idegen test, hanem itt, Európában is. Az Izraelről (és kb. öt perc után elkerülhetlenül: a zsidókról) szóló európai diskurzus elválaszthatatlan az alulinformáltság, az előítéletes rosszhiszeműség, a közöny és a teljes nihilizmus megjelenésétől, térnyerésétől, a viták széttrollkodásától. Aztán persze majd nagyot nézünk, ha rájövünk, hogy nemcsak Izrael van meglepően közel hozzánk, de a szomszédai is.”

Régi összeesküvés-elméletre cáfol rá az élet: nem izraeli, hanem katari, szaúdi és emírségi elitbefektetők „vásárolják fel” Magyarországot. A dohai uralkodócsalád például a Balettintézet luxusszállóvá alakításával párhuzamosan a magyar élelmiszeriparba is beszáll.