"Próbálj meg lazítani... Nem győzöm tanítani"

Rétként és gazdasági épületként szerepel Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában egy tavaly vásárolt tihanyi villa - írja a magyarnarancs.hu

(via Új céget vett Orbán milliárdos barátja - Napi.hu) A simicska-nyerges birodalom egyik új gyengítője…

(via Új céget vett Orbán milliárdos barátja - Napi.hu)
A simicska-nyerges birodalom egyik új gyengítője…

ilyen egy szép háttérszél nélküli karrier Magyarországon :D
Győző előtt is szép nb1es futball karrier állhatott volna ha nem menekül el a csúnya sajtó támadások elől :D

"A miniszterelnökségnek a várba költöztetése teljesen értelmetlen, felesleges és felháborító pénzpocsékolás egy olyan országban, ahol 100 milliárdot rengeteg más, értelmesebb dologra fel lehetne használni. Annál biztosan értelmesebbekre, mint hogy Orbán Viktor és pereputtya, (illetve haveri köre) nekik „kijáró” pompában élhessék életüket, mérhetetlen rongyrázással. Akik ezt elfogadhatónak tartják, adakozzanak bátran. Csinálják az ő felajánlásaikból az egészet. Orbánnak 2 millió seggnyaló droidja van. Ha mind bead szeretett vezérének 50 ezret, máris megvan a 100 milliárd. Rongyos 50 ezer az egész. Ennyit csak megér nekik, hogy példaképük elégedett sóhajjal nézhessen végre népére a vára ablakaiból? Mi meg többiek várunk tovább! … Hátha egyszer még ez egy normális ország lesz."

a kis bűvész! :)

nézzétek!

aszabi:

davidberes:

aszabi:

geritwo:

davidberes:

A közelkeleti probléma/konfliktus megértése 5 percben.

Ez elég konkrét.

és ennek az embernek nemzetközi konfliktusok diplomát adtak? elég szomorú…olyan ez a videó mint egy összeesküvés-elmélet: bonyolult dolgokra akar egyszerű magyarázatot adni, de attól még nem igaz amit állít de az emberek kajálják

Miért ne lenne igaz, amit állít? Azért mert nem az unalomig hangoztatott propagandát szajkózza? Az talán igaz lehet? Ez a vidi tömören foglal össze történelmi tényeket. Az, hogy a végkövetkeztetés neked nem tetszik az már előítélet kérdése.

De itt egy másik vidi, egy palesztin lánytól, vele azért már kevésébé tudna vitatkozni egy megrögzött Izrael ellenes nézeteket valló is (nem csoda, h halálra ítélték, de miért ne tették volna? Ott már csak így állnak hozzá a más véleményt vallókhoz):

https://www.youtube.com/watch?v=YzCAqXrBGtU

Nem arról van szó, hogy mi tetszik nekem és mi nem, nem is vagyok Izrael-ellenes de ez a videó igencsak egyoldalú. Egyetemen se így tanítják nemzetközi tanulmányokon, pedig nem nácik tanítottak elhiheted. Így, hogy tömör akar lenni kihagy fontos dolgokat amikkel máris árnyaltabb képet mutatna az egész. Szerintem ezek csak féligazságok. A másik videót pedig köszi, ez már érdekesebb volt!

Még egy adalék a témához, Seres László kiváló írása a témában:

http://hvg.hu/velemeny.publicisztika/20140718_Seres_Nehogy_mar_a_zsido_nyul_vigye_a_pus

"A zsidó állam nemcsak a Közel-Keleten idegen test, hanem itt, Európában is. Az Izraelről (és kb. öt perc után elkerülhetlenül: a zsidókról) szóló európai diskurzus elválaszthatatlan az alulinformáltság, az előítéletes rosszhiszeműség, a közöny és a teljes nihilizmus megjelenésétől, térnyerésétől, a viták széttrollkodásától. Aztán persze majd nagyot nézünk, ha rájövünk, hogy nemcsak Izrael van meglepően közel hozzánk, de a szomszédai is.”

Régi összeesküvés-elméletre cáfol rá az élet: nem izraeli, hanem katari, szaúdi és emírségi elitbefektetők „vásárolják fel” Magyarországot. A dohai uralkodócsalád például a Balettintézet luxusszállóvá alakításával párhuzamosan a magyar élelmiszeriparba is beszáll.

Ma a Fidesz eladja az országot Putyinnak. Évtizedekre bebetonozva az államadósság növekedési pályáját az újabb 3000 mrd-s (+éves kamatok) kiadással. Ha lesz olyan a fideszes, aki nemmel szavaz ma, az a képviselő nem megélhetési bűnöző…

"Az EnergiaKlub szerint Paks II. előkészítéséről ma szinte semmit sem tudunk, ahogy az Országgyűlés tagjai sem, pedig ők ma döntenek a 3000 milliárd forintnyi hitel felvételéről. "Egy ilyen döntés nemcsak felelőtlen, de ellentétes is Magyarország érdekeivel" – áll az EnergiaKlub által kiadott közleményben."

ha ez igaz, akkor ez már a magyar igazságszolgáltatás legszánalmasabb megcsúfolása

"Magyarországon lesz a per? Ő mondja: Persze. Én mondom, de tudod, hogy ez eltart két, három évig. Ő mondja: nem, áprilisban lesz ítélet. És ül mellette a jogi ügyek igazgatója, egy ilyen nagyon önelégült vendég. Ábel. És ő nevetve mondja: Ábel, mondd meg Jaceknek, ki fog engem vádolni ebben a perben Magyarországon? És Ábel mondja: a feleségem. El tudjátok képzelni ezt a helyzetet? A feleség az ügyész, az ítélet felmentő, minden elintézve. El tudjátok ezt képzelni nálunk?
Zdzisław Gawlik: Lehet, de mi nem tudjuk.”

"A rendszerszintű korrupció morálisan az egész társadalmat rombolja, azonban hatásait sokan a saját bőrükön tapasztalják. A trafikmutyi esetében például egy teljes piac politikai és gazdasági érdekek alapján történő újrafelosztása történt, amely sok ember életére volt közvetlen hatással."

"A korrupció jelentősen csökkenti például egy adott országban az egészségügyre és oktatásra fordíthatóösszegeket. Ennek fényében nem túl biztató, hogy egészségügy-finanszírozás tekintetében az utolsók vagyunk Európában. Szerbia, Bulgária, Ukrajna és Románia lazán előznek minket ezen a téren. Az EU-s fejlesztési források nagybani lenyúlása szintén intézményesült formában zajlik ma Magyarországon. Itt árulkodó jelek lehetnek az egyetlen pályázó által megnyert tenderek, a nem nyílt közbeszerzés, a pályázat kiírása és beadási határideje közötti nagyon rövid idő, vagy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva az eljárás titkosítása. A szerződések utólagos módosítása szintén kiváló technika a költségek feltornászására vagy a kivitelezés minőségének lerontására.

Az ilyen rendszerekben a hatalom igyekszik elhitetni az emberekkel, hogy az állam erős, a valóságban azonban ezek a modellek köszönőviszonyban sincsenek egy igazi, hatékony és autonóm állammal. Annak pusztán érdekcsoportok által rángatott gyenge marionett báb utánzatai.”

"Nem kizárt az sem, hogy az Origo főszerkesztője elleni példátlan támadás e hatalmi harc felfokozott hangulatához köthető. Mert azt valószínűleg a minden bizonnyal ijedt csatlósok is tudják, hogy a proxy háborúkban igazából csak ők veszíthetnek. A nagyok előbb-utóbb kialakítják az új rendet és az élet megy tovább."